(0031)6 23 04 50 23 info@praktijkselah.nl

Kosten en diensten

Omdat ieder mens uniek is, is iedere therapie dat ook.

Elke persoon is anders en dat zal een ander kostenplaatje met zich meebrengen. Het is daarom moeilijk te zeggen wat therapie gemiddeld kost. Het hangt af van je aanvullende verzekering en van de hoeveelheid therapiesessies.

Hieronder beschrijven wij enkele onderdelen waaraan je moet denken bij het volgen van therapie. De kennismaking en intake zijn vaak erg waardevol om meer zicht te krijgen op je hulpvraag. In de gesprekken gaan we hier gericht mee aan de slag.

Tarieven 2024

Onzichtbaar
Kennismaking

De kennismaking is gratis. Over het algemeen vindt deze telefonisch plaats.

We plannen een afspraak in voor een telefonische kennismaking van 20 minuten. Bel, app of e-mail ons via het contactformulier.

Intake

Hier tref je de kosten aan voor het eerste gesprek, het intakegesprek (vrijgesteld van BTW).

Bij het intakegesprek maken we uitgebreid de tijd voor je. In 90 minuten nemen we alles door om goed van start te kunnen gaan met de gesprekken.

€150,00

Therapiegesprekken

Hier tref je de kosten aan voor therapiegesprekken (vrijgesteld van BTW). De gesprekken vinden plaats met Simon Anemaet.

Psychosociale therapie

Bij therapie is een gesprek 60 minuten per keer. Dit hoeft niet alleen praten te zijn, maar kunnen ook oefeningen, gesprek via het uitbeelden met poppetjes of buiten wandelen en praten zijn. Net wat je zelf fijn vindt.

€95,00

Relatietherapie

Jullie gaan samen in therapie. Een gesprek duurt vaak 90 minuten. Zo is er voor jullie beiden genoeg tijd. De kosten zijn gelijk aan individuele therapie per 60 minuten.

€95,00

Traumatherapie

Dienstverlening is hetzelfde als psychosociale therapie.

€95,00

Vergoedingen

Hier vind je meer informatie over vergoedingen en andere mogelijkheden.

Aanvullende verzekeringen

Door de  LVPW-registratie is er vergoeding mogelijk voor psychsociale therapie. Deze (gedeeltelijke) vergoeding wordt gedaan vanuit de aanvullende verzekering. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Verzekering ProLife

ProLife heeft de vergoedingen voor christelijke psychosociale therapie apart opgenomen in haar pakket. Ook relatietherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wel is een verwijzing via de huisarts noodzakelijk.

€250,00 – €500,00

Geen vergoeding?

Heb je geen aanvullende verzekering en ben je momenteel financieel niet draagkrachtig om zelf de therapie te betalen? We moedigen je dan aan om niet het hierbij te laten. Probeer je hulpvraag neer te leggen bij familieleden, bij je kerkelijke gemeente die hiervoor vaak diaconale ondersteuning heeft of bij de gemeente die soms kan bijspringen met een PGB.

Zendelingen en christenen die van giften leven
Intakegesprek

Gratis

Gesprek (60 minuten)

€50,00

IBD-therapeut in samenwerking met CCUVN

Ik maak deel uit van de groep therapeuten die ieder jaar bijgeschoold wordt op het gebied van de lichamelijke en psychosociale gevolgen van IBD. Hierdoor kan ik IBD-patiënten en hun naasten begeleiding bieden bij de invloed van de ziekte op hun dagelijks leven.

Mijn beroepsvereniging, de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW) is een samenwerking aangegaan met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) te vinden via https://www.crohn-colitis.nl. Deze samenwerking maakt het mogelijk om elkaars kennis te delen en te gebruiken ten behoeve van patiënten met de ziekte van Crohn en patiënten met colitis ulcerosa. Deze chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal ofwel Inflammatory Bowel Diseases (IBD) genoemd, kunnen grote en zelfs invaliderende gevolgen hebben voor zowel het privéleven als de werksituatie van de, veelal jonge, patiënten.

Voor meer informatie over de psychosociale zorg bij IBD:

Algemene voorwaarden

Als Registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondsheidszorg (SCAG).

https://lvpw.nl/verwijzer/klachtenregeling/

Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Algemene voorwaarden Praktijk Selah

Psychosociale hulp

Psychosociale hulp levert een bijdrage aan je unieke, persoonlijke ontwikkeling. Je mag tijdens je reis rekenen op onze respectvolle en deskundige ondersteuning.

Meer informatie