Psychosociale therapie
Wat is psychosociale therapie?
Ben je op zoek naar een therapeut omdat je tegen persoonlijke moeiten aanloopt? Of omdat je ontmoedigd bent en er zelf niet helemaal uitkomt?
Ieder mens is uniek met zijn eigen sterktes en valkuilen. Als ervaren therapeuten willen we je de juiste ondersteuning en begeleiding bieden, zodat je enerzijds meer in je kracht komt te staan en anderzijds je klachten en problemen achter je kunt laten.
Wij vinden onze identiteit in het geloof in Jezus Christus als Redder en Verlosser. Gods Woord is ons fundament. Deze identiteit komt tot uiting in een christelijke visie op de mens en zijn kwetsbaarheid. Indien gewenst, wordt het geloof bij de gesprekken betrokken. Mensen van allerlei achtergronden zijn welkom.
Wij vinden het belangrijk om te kijken naar wat er nu echt nodig is voor een kind, jongere, volwassene, echtpaar of gezin, waarbij diagnose of protocol niet leidend is. Jij bent het die het gaat doen en tijdens die reis mag je rekenen op deskundige en respectvolle ondersteuning!
Onzichtbaar
Wat is je klacht of probleem?
De reden waarom je hulp zoekt kan divers zijn, variërend van kortdurend advies tot het flink vastlopen in je leven.
De volgende klachten kunnen bij Praktijk Selah erg goed behandeld worden:
- Stress- en spanningsklachten (van licht tot zwaar)
- Relatieproblemen
- Angstproblemen (en –stoornissen) en paniek gerelateerde problemen (vaak met een sociaal element)
- Persoonlijke problemen (als in de put zitten, geen raad meer met jezelf weten, weinig energie hebben, geen duidelijk doel hebben in je leven, weinig motivatie hebben, etc.)
- Depressieve klachten (van licht tot zwaar)
- Verslavingen
- Traumatische klachten n.a.v. een ingrijpende gebeurtenis (zoals aanranding, verkrachting, een ernstig ongeval, het verlies van een familielid of vriend, etc.)
- Gezinsproblematiek (in de praktijk wordt de mogelijkheid geboden voor de gelijktijdige therapie van meerdere personen waaronder familieverbanden)
Je kunt bij ons tevens terecht:
- Met al je vragen over onzekerheid
- Wanneer je gepest wordt of niet lekker in je vel zit
- Wanneer je gewoonweg even een goed steuntje in je rug nodig hebt of je verhaal kwijt wilt.
Werkwijze
Telefonische kennismaking
Eerst is er een gratis telefonische kennismaking van 20 minuten.
Intakegesprek
Daarna volgt een intakegesprek van ongeveer 90 minuten. We gaan tijdens de intake samen onderzoeken wat de hulpvraag is en wat je hoopt te vinden. Als de therapie voor jullie kind bestemd is, dan kunnen we kijken wat fijn is en eventueel samen met jullie kind een intake doen.
Gesprekken
Als er voldoende vertrouwen is, kunnen we beginnen. We maken een behandelplan waarbij we direct kunnen starten met de gesprekken. We hebben ongeveer vijf gesprekssessies van ieder 60 minuten. Na de vijfde sessie evalueren we en dan kijken we of we het traject kunnen afronden of dat we het een vervolg geven.
Psychosociale hulp
Psychosociale hulp levert een bijdrage aan je unieke, persoonlijke ontwikkeling. Je mag tijdens je reis rekenen op onze respectvolle en deskundige ondersteuning.
- Psychosociale therapie
- Relatietherapie
- Kinderen en jongeren
- Verwerken en trauma
- Psychosociale hulp voor zendelingen
- Kosten en diensten
Kosten en diensten
Elke persoon is anders en dat zal een ander kostenplaatje met zich meebrengen. Het is daarom moeilijk te zeggen wat therapie gemiddeld kost. Het hangt af van je aanvullende verzekering en van de hoeveelheid therapiesessies.
- Kennismaking gratis
- Intake 90 min.
- Gesprekken 60 min.
- Vergoedingen
Simon Anemaet
Psychosociaal therapeut
Overige aanbod
Relatietherapie
Voel je teleurstelling over je relatie? Leef je als partners langs elkaar heen? Raak je steeds vaker in conflicten verzeild?
Traumatherapie
Heb je iets heftigs meegemaakt? Wil je het een plaats geven om het achter je te kunnen laten? Wil je weer leven en nieuwe energie krijgen?
Zending
Ben je zendeling of zendeling geweest? Wil je ondersteuning van een therapeut bij wat je meemaakt of hebt meegemaakt?
Meer over ons werk
Wil je een inkijkje in onze werkwijze en in onderwerpen die in therapie aan bod kunnen komen? Lees hier meer.