(0031)6 23 04 50 23 info@praktijkselah.nl

Wie is Simon?

Simon Anemaet

Ik ben Simon Anemaet, man van Karine en vader van vier kinderen. Ik ben LVPW-gecertificeerd psychosociaal therapeut bij Praktijk Selah. Ik geef therapie aan volwassenen, jongvolwassenen en kinderen. Ook geef ik relatietherapie, zelf of samen met Karine (in Groenlo).

Ik heb mijn opleiding tot psychosociaal therapeut behaald bij De Roos Opleidingen. Sinds 2015 werk ik bij mijn eigen begeleidings- en adviespraktijk bij hoogbegaafdheid Yonah Talent. Ik bied op dit moment therapie in Barneveld en Groenlo.

Ik vind mijn identiteit in mijn geloof in Jezus Christus, zoals God zich laat zien in de Bijbel. Dit laat iets zien van wie ik ben. Deze identiteit komt tot uiting in een christelijke visie op de mens en zijn kwetsbaarheid, het betrekken van geloofsbeleving bij de therapie. We zijn sinds vele jaren betrokken bij een internationale kerkgemeente en komen in aanraking met allerlei culturen. Met ons werk zijn we aan het voorbereiden om een periode zendingswerk te doen. Ik bied sinds enige tijd  tijd ook therapie aan zendelingen en christenen in de frontlinie.

Ik ervaar de spanningen, moeiten en lasten die mensen met zich meedragen. Ik zie Gods zorg voor deze mensen en zie het als een taak om met hen op te lopen. Ook in mijn persoonlijk leven heb ik door onder andere ziekte in het gezin diepte van lijden ervaren. Het is mijn verlangen om kwetsbaar en luisterend samen op te gaan. Om een rustpauze te bieden, zodat mensen weer kunnen gaan leven.

Verdeling van mijn tijd

  • Psychosociale therapie 40% 40%
  • Begeleiding en coaching 30% 30%
  • Speltherapie 30% 30%

Simon geeft deskundige hulp, heeft een hart voor mensen en helpt me inzicht te krijgen in mijn eigen denk- en handelspatronen.

Luc

Cliënt

Ervaringen van cliënten Praktijk Selah